19

jun

Apsolutni šampioni – TC Novak

Vodeća pozicija ekipnog seniorskog tenisa u Srbiji je u znaku TC Novak. Mozaik apsolutnih šampiona popunjen je trijumfom muškog seniorskog tima u finalu Ekipnog prvenstva Srbije 2021. koje je održano na terenima TK Đukić u Beogradu, dan nakon velike pobede i odbrane krune ženskog tima TC Novak koje su zadržale tron osvojen 2020. 

Do naslova šampiona naši maestralni momci stigli su bez izgubljenog meča u tri susreta sa skorom od 14:0. U samom finalu seniori TC Novak savladali su ekipu TK Crvena zvezda 4:0 (Marko Tepavac – Strahinja Rakić 6:2, 6:3, Hamad Međedović – Lazar Vojinović 6:2, 6:3, Boris Butulija – Stefan Milićević 4:6, 6:4, 6:1, Ivan Sabanov – Petar Teodorović 6:1, 6:2). 

Meč koji je obeležio finale bio je susret Butulije i Milićevića koji su svim prisutnim ljubiteljima tenisa priuštili sjajnu partiju koja je trajala četiri sata. 

“Došli smo po zlato, da objedinimo titule i uspeli smo. Zlatnim slovima smo se upisali u istoriju tenisa našeg zemlje. Drugarstvo, zajedništvo, pozitivna atmosfera, vera, ali pre svega rad, odlučnost i istrajnost u cilju koji smo zacrtali odveli su nas na mesto koje želimo, do pobedničkog postolja. Maksimalna motivacija i želja za trijumfom nisu nas napuštale od prvog do poslednjeg meča. Znali smo da nas očekuje težak meč protiv Zvezde koja je apsolutni rekorder Srbije po broju ekipnih titula i uvek jak i težak protivnik. Sve čestitke momcima na hrabrosti, ozbiljnosti, zalaganju i na kraju rezultatu koji nas sve čini izuzetno srećnim i ponosnim” – istakao je glavni trener muškog seniorskog tima TC Novak Ilija Bozoljac.

Medalje i šampionski pehar ekipi TC Novak uručio je predsednik Teniskog saveza Srbije Mr Mirko Petrović.

1
2
3
4
5