23

maj

Badosa pokorila Serbia Ladies Open 2021. 

Šampionski trofej prvog WTA takmičenja u istoriji koji je održan u srpskoj prestonici otišao je u ruke 23- godišnje Paule Badose Gibert. Tokom celog takmičenja kao četvrti nosilac Badosa nije izgubila ni set, a u samom finalu snage je odmerila sa predstavnicom Hrvatske Anom Konjuh koja je kod vođstva Špankinje 6:2, 2:0 predala susret zbog povrede. Ana je do finala stigla iz kvalifikacija, ali je doživela povredu još tokom polufinala. 

Badosa izgledom, ali i igrom podseća na čuvenu rusku i svetsku tenisku šampionku Mariju Šarapovu koja je u njenom teniskom odrastanju bila njen idiol. Kao juniorka 2015. osvojila je gren slem trofej na pariskom Rolan Garosu. Da je šljaka njena omiljena podloga govori i činjenica da je 2020. u Parizu stigla do 4. kola, a na nedavno završenom Masters turniru u Madridu odigrala polufinale I time postala prva domaća teniserka koja je toliko daleko stigla na ovom takmičenju. 

Prvi WTA turnir održan na terenima Teniskog centra Novak protekao je u savršenoj organizaciji uprkos kiši koje je tokom celog takmičenja pravila pometnju, ali to nije sprečilo domaćina da drži sve pod kontrolom i zadobije sve simpatije takmičarki, koje će već sledeće nedelje biti bitke na pariskoj šljaci pored Bulonjske šume.