10

jun

Klasik nad klasicima: Đoković – Nadal u teniskom hramu šljake 9. put

Okršaj svetskih teniskih divova kakav svet još nije video. Polufinale Otvorenog prvenstva Francuske 2021, popularni Rolan Garos iznedrio je još jednu bitku između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali bitku sa posebnim potpisom. U njihovom novom i devetom po redu susretu na pariskoj šljaci pečat daju i novi rekordi koje su u međuvremenu nanizali ovi šampioni i legende „belog sporta“. Najbolji teniser planete, naš Novak suvereno vlada ATP listom i iz nedelje u nedelju podiže lestvicu po broju nedelja provedenih na prvom mestu, trenutno je na 324 nedelji i njegov rekord se konstantno povećava sa tendencijom da nikada niko u istoriji ne dosegne ove visine. Novak je gren slem titulu, 18. po redu upisao u 2021. osvojivši Australian Open u Melburnu. Na samo dve titule od njega, sa po 20 gren slem naslova su Nadal i Federer. Španac je poslednju, 20 gren slem titulu osvojio 2020. upravo u finalu Rolan Garosa savladavši našeg teniskog diva. Španac je apsolutni kralj šljake, aposloutni kralj Rolan Garosa sa 13 osvojenih titula u teniskom hramu šljake. 

Biće ovo 58. meč Novaka i Rafaela. Naš i svetski broj 1 u pobedama vodi sa 29 u odnosu na Španca koji je pobedio u 28 njihovih međusobnih susreta. Prvi njihov meč u istoriji odigrali su upravo na Rolan Garosu 2006. godine, a od tada do polufinala 2021. koje će biti održano 11. juna 2021. nanizali su ukupno osam međusobnih duela na terenu Filip Šartrije. 

Za plasman u polufinale Novak je snage odmerio sa Italijanom Mateom Beretnijem. Bio je to meč dva ATP šampiona iz Beograda 2021. Prvi, Serbia Open osvojio je Beretini, drugi Belgrade Open, na samo dan pred početak gren slema u Bulonjskoj šumi, na terenima TC Novak u srpskoj prestonici osvojio je naš Novak čime je upisao njegov treći ATP trofej u rodnom gradu. U četvrtfinalu Rolan Garosa 2021. Đoković je Beretinija savladao rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

Pzdjokovic+21par+h80 Min
Pzdjokovic+21par+h62 Min
Pzdjokovic+21par+h61 Min
Pzdjokovic+21par+h49 Min