20

jun

Kruna “broj 3” za seniorke TC Novak

Treću godinu u nizu šampionski pehar Ekipnog prvenstva Srbije 2022. za seniorke krasiće vitirinu TC Novak. Apsolutnu dominaciju teniskih gracija TC Novak potvrđuje činjenica da tokom celog šampionata države nisu izgubile ni jedan meč. Aktuelne šampionke do odbrane trona stigle su pobedom u finalu nad ekipnom TK Crvena zvezda (Beograd) 4:0 (Bojana Klincov – Tamara Čurović 5:7 predaja, Elena Milovanović – Tamara Malešević  6:1, 6:2, Lola Radivojević – Bojana Marković 6:2, 6:0, Iva Šepa – Lana Petković 6:2, 6:1).

 U prvom kolu ekipa TC Novak bila je slobodna, u drugom kolu savladan je tim TK Partizan 4:0, zatim u polufinalu istim rezultatom TK Dril i na kraju domaćin finala Zvezda.

 “Srećni, ponosni, ispunjeni. Treća titula u nizu, novi naslov ekipnog šampiona države bez izgubljenog meča govori o velikom radu, kvalitetu, zalaganju i srcu naših devojaka, kojima ovaj trofej znači mnogo i koji im daje novi motiv i snagu za turnire koji slede na njihovim individualnim takmičenjima u nastavku sezone. Sva ta nasmejana lica, radost, zajednišvo i vrhunska atmosfera u timu pokazatelj su jakog kolektiva iza kojeg stoji jedinstven duh, stoji ljubav prema klubu koji je kuća svih nas u kojoj provodimo najveći deo svog vremena i u kojoj svi dišemo kao jedan za isti cilj i za istu radost. 

Hvala devojkama što su se odazvale i odigrale fantastično, maksimalnim zalaganjem i bez greške, iako imaju zgusnut raspored turnira i puno obaveza, timski duh je jači od svega i to je ono što krasi i našeg Novaka najboljeg tenisera u istoriji koji nas je i okupio i tu svoju energiju pretočio u sve nas, energiju jednog tima gde smo svi za jednog jedan za sve. Idemo dalje” – rekao je nakon pobede Boris Bošnjaković glavni trener ženskog seniorskog tima TC Novak.