16

jun

Novakov 19. gren slem trofej i novi momenat savršenstva

Rezultati, ne utisci! Matrica po kojoj će se odvijati dalji tok istorije svetskog tenisa, a čije postulate je izgradio i postavio veličanstveni, jedinstveni i neprikosnoveni svetski i srpski lord belog sporta Novak Đoković. Melburn 9, Pariz 2, London 5, Njujork 3 čini prizmu Novakovih velikih 19 gren slem trofeja i brojimo dalje, do večnosti same!

Doživeli smo novi momenat savršenstva nebeskog Novaka. Kroz vatru pariske šljake, kroz teniske rafale i kuršume, kroz pritisak, kroz krv i znoj iskovao je 19. gren slem titulu savladavši u triler finalu Rolan Garosa 2021. mladog Grka Stefanosa Cicipasa, vrativši se iz pozicije 0:2 u setovima, do trijumfalnih 3:2 (6:7(6), 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4) za četiri sata i 12 minuta igre. 

Novak je odigrao 120 finala u karijeri, nakon kojih nas uvek ispuni ono isto osećanje: ovakav tenis mora da igraju na nebu. U 120 finalu, u kome je podigao 84. šampionski pehar u karijeri, nastavio je i rušenje rekorda, odnosno utemljenje novih u velikoj knjizi istorije. Osvajanjem Kupa Musketara 2021. najbolji teniser sveta, naš Novak postao je jedini igrač koji u modernoj eri ovog sporta koji je osvojio po dve titule na sva četiri gren slem turnira.  Ponos Srbije još jednom je učinio da se na stadionu Filip Šartrije, u prestonici Francuske zavijori srpska zastava u znak velike pobede i da se intonira himna „Bože pravde“ koju je Novak pevao svim srcem držeći u rukama trofej. 

Đoković nastavlja da ruši granice i zadivljujućim brojkama trajno menja čitavu jednu vrstu sporta. Vinuo se do najveće igračke klase i razvoj jednog sporta doveo do linije gde se on susreće sa naučnom fantastikom.  Od danas pored 84 trofeja brojimo i 325. nedelju kojom Đoković suvereno vlada na prvom mestu ATP liste. 

Tako to radi naš Novak! Epski! Herojski! 

1
2
3
4