31

maj

Novakova rapsodija Belgrade Opena 2021.

Svuda pođi, kući dođi! Stara izreka, a uvek tako aktuelna, što nam je potvrdio i najbolji teniser planete, naš sportski heroj Novak Đoković. Prošao je ceo svet, širom meridijana osvojio 80 trofeja u „belom sportu“, od toga i 18 najvećih, najcenjenijih sa prefiksom gren slem. Ipak, postoje i tri koje je iskovao naš maestro i koja su mu u srcu na posebnom mestu, a to su ATP titule osvojene u Beogradu, na terenima u srcu Dorćola. 

Treći ATP pehar u rodnom gradu, 83. u karijeri, naš as kome kliče ceo svet, izbrusio je na terenima TC Novak na turniru pod nazivom Belgrade Open 2021. samo dan uoči starta drugog gren slem takmičenja u Parizu – Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu. Spektakularni finiš praznika tenisa u srpskoj prestonici začinjen je trijumfom Novaka u finalu nad teniserom iz Slovačke Aleksom Molčanom 6:4, 6:3. 

Novak iz domovine put Rolan Garosa kreće obasjan novim kristalom – Belgrade Opena 2021. uz zvuk gromoglasnog aplauza koji su mu uputili ljubitelji tenisa koji su se našli na tribinama Teniskog centra Novak i prisustvovali impresivnom finalu u režiji najboljeg na svetu. 

Novakova rapsodija na svetskoj teniskoj sceni traje više od deceniju i po, tokom koje je konstantno pomerao granice i postavljao nove rekorde za istoriju. Zlatni put se nastavlja još jačim tempom, izazovi su nepresušni kao ni snaga, volja, želja, istrajnost, hrabrost našeg asa koja ga je odvela u sportsku besmrtnost.

ATP 250 Belgrade Open 2021
ATP 250 Belgrade Open 2021
Novak Djokovic V Alex Molcan 3301
ATP 250 Belgrade Open 2021