09

mar

Novakovih 311 za večnost! I nastavlja se…

8. mart simbol borbe, broj 8 simbol beskonačnosti i 8. mart jer ništa nije slučajno na stazama života. Borbom je stigao do rekorda, do 311. nedelje na prvom mestu ATP liste i upisao se u listu beskonačnosti – naš i planetarni as „belog sporta“ Novak Đoković. Nizao je godinama rekord za rekordom, neprestano pomerao granice iscrtane od strane njegovih kolega kroz dugu istoriju ovog sporta, postavio lestvice na novi, viši nivo i zadao zadatak oponentima koji možda niko nikada neće dosegnuti. Oduvek jedinstven, oduvek strastven u poslu koji je izabrao, oduvek šampion, oduvek hrabar, sada i heroj sa prefiksom besmrtni!

Novak Đoković ikona našeg i svetskog sporta ustoličen je na pijedestal najboljeg tenisera u istoriji ikada sada i po pitanju nedelja provedenih na vrhu svetske rang liste. Ulaskom u 311. nedelju ostavio je iza sebe sve dosadašnje asove, srušio je još jedan i ujedno jedan od najtežih rekorda ovog sporta. Na veličanstven način, onako kako mu dolikuje i kako nas je sve i navikao, započeo je još jednu godinu, a ako se po jutru dan poznaje tek nam slede partije iz snova, trofeji i nastavak šampionske konstante srpskog i planetarnog teniskog kralja.

Svetski rekorder i po broju Masters trofeja (ukupno do sada 36) u sezoni 2021. jurišaće i na kako je uvek sa punim srcem i žarom isticao njemu jedan od najznačajnijih pijedestala koje mu ovaj sport i zvanje mogu doneti, a to je pobedničko postolje na Olimpijskim igrama i zlato za Srbiju.

Kockice se slažu njima unapred znanim putanjama i svrhom. Novakovih 311 za večnost! I nastavlja se…

1
2
3
4
5