17

maj

Šestica TC Novak na Serbia Ladies Openu

Prvi u istoriji u Beogradu ženski profi turnir iz WTA kalendara doživeo je premijeru na terenima Teniskog centra Novak. Kvalifikaciono takmičenje startovalo je 15. maja i u njemu će se za mesto u glavnom takmičenju boriti poznata imena kako domaće, tako i svetske scene. 

WTA Serbia Ladies Open 2021. ugostiće čak šest teniserki članica TC Novak, od kojih će put u glavno takmičenje kroz kvalifikacije tražiti tri mlade igračice: Elena Milovanović, Draginja Vuković I Iva Šepa. 

U glavnom žrebu TC Novak i Srbiju predstavljaće potvrđene šampionke “belog sporta” na svetskoj mapi, Bili Džin King kup reprezentativke naše zemlje: višestruka gren slem šampionka u juniorskim vodama, ujedno i prva igračica u svetu rođena u novom milenijumu koja je stigla do WTA trofeja Olga Danilović, zatim bivša juniorska prva teniserka planete, svetska juniorska šampionka do 14 godina sa reprezentacijom Srbije, pre dve godine 86. na WTA listi, Ivana Jorović koja u istoriji najbržih servi deli 6. mesto sa Serenom Vilijams. Treća i ujedno najmlađa članica TC Novak koja će imati direktno učešće u glavnom takmičenju WTA turnira u prestonici Srbije je 16 – godišnja Lola Radivojević najveća mlada nada ženskog srpskog tenisa, inače 56. juniorka planete. 

Boje srpske zastave na WTA Serbia Ladies Open 2021. predstavljaće i najbolja teniserka naše zemlje Nina Stojanović, u kvalifikacijama singla ćemo gledati takođe naše reprezentativke Aleksandru Krunić i Dejanu Radanović, a uživat ćemo i u majstorijama svetskih asova ženskog tenisa, poput Anastasije Pavljučenkove, Julije Putinceve, Kristina Mladenović, Andrea Petković….