Zanimljivosti o
Noletu

Skijanje

Skijanje

Kao dete odrastao je na Kopaoniku gde je pored tenisa voleo i da skija, a i njegova porodica se bavila profesionalno skijanjem.

Prvi Atp Turnir

Prvi Atp Turnir

2005. Osvaja svoj prvi ATP turnir u Amersfortu, turnir k oji se posle preselio u Beograd. Za nagradu umesto pehara je tada dobio iPod.

Jezici

Jezici

Činjenica je da voli jezike, tako da pored srpskog i engleskog , takođe tečno ume da priča nemački, italijanski i francuski.

Životinje

Životinje

Veliki je obožavatelj životinja, što se vidi jer kad god je u mogućnosti sa sobom na turnire vodi svoje ljubimce.

OSVOJENI MEČEVI

OSVOJENI MEČEVI

Ima 95.6 posto učinak osvojenih mečeva nakon osvojenog prvog seta, što ga čini prvim igračem u tom segmentu, dok iza njega se nalazi Bjorn Borg sa 95.5 posto.

MASTERS TITULE

MASTERS TITULE

Nakon osvojene titule u Rimu 2020. postaje igrač sa najviše osvojenih Masters titula, ukupno 36, i time prestiže Rafaela Nadala koji ima 35.

Prvi reket

Prvi reket

Sa samo 4 godine je već držao reket u ruke, sve je počelo kad je video teniski kamp koji se održavao pored restorana koji su držali njegovi roditelji. Taj kamp je vodila čuvena Jelena Genčić.

CAREER SLAM

CAREER SLAM

Jedini je igrač koji trenutno ima “Career Slam”, poslednji koji je to uspeo da uradi bio je Rod Laver pre 51 godinu.

GRAND SLAM

GRAND SLAM

88.2 posto ima učinak dobijenih mečeva na Grand Slam-ovima kad se igra na betonu, što je i dan danas rekord.

TOP 10

TOP 10

Postao je jedini igrač koji je u jednoj sezoni 30 puta pobedio igrače iz top 10.

MARATONSKI FINALI

MARATONSKI FINALI

Dva čuvena maratonska Grand Slam finala je odigrao 2012. Protiv Rafaela Nadal na Australian Open-u, meč je trajao 6 sati i 5 minuta, drugi je na U.S. Open-u protiv Endija Mareja, koji je trajao 4 sata i 54 minuta.

REKORD U GEMOVIMA

REKORD U GEMOVIMA

2007. je protiv Radeka Štepaneka na U.S. Open-u izjednačio rekord po broju odigranih gemova u jednom meču, 63 od 65 mogućih gemova, gde je na kraju slavio rezultatom 6-7 (4), 7-6 (5), 5-7, 7-5, 7-6 (2), meč koji je trajao 4 sata 44 minuta.

 • Probably the best courts I ever visited! All the facilities are in super good conditions. Courts are separated and very well equipped with chairs, water hose, etc. The location is great – there are a few pubs and restaurants on the river just across the pedestrian waterfront road near the courts.

  Dmytro Bobyrev

 • Very welcoming and nice place!

  Zeev Freidin

 • Sjajan centar, sjajni ljudi i to sve kod našeg najboljeg sportiste svih vremena. Prava je privilegija doci ovde. Trenirati, odigrati i popiti pice ili rucati.

  Komlen Lalovic

 • Has a wonderful indoor swimming pool and outdoor as well that can be enjoyed by many along with pristine red clay tennis courts. Restaurant is centrally located and there are nice lounge areas. Well done … All we need are the camera systems for monitoring bad calls on courts.

  Tommy Hill

 • Good place for tennis playing!

  Miodrag Smiljević

 • Great place but windy

  Nikola Djelic